A Fórum célja:


A Szoftvertechnológiai Fórum célja, hogy a szoftvertechnológia területén világhírű kutatás-fejlesztési szakember (Bélády László) vezetésével betekintést nyújtson az adott terület legizgalmasabb eredményeibe. A Fórum rendezvényein hangsúlyozottan olyan szoftvertechnológiai kutatási területek kerülnek ismertetésre, amelyeknek alkalmazása már elkezdődött a fejlett számítástechnikai cégeknél, de még számos probléma vár megoldásra a széleskörű gyakorlati felhasználások során. A szervezők célja, hogy a résztvevők ismertetést kapjanak az adott szoftverfejlesztési terület aktuális helyzetéről és várható fejlődési irányairól, továbbá néhány kutatási-fejlesztési témát részletesen is megismerjenek.

A Szoftvertechnológiai Forum negyedévenként kerül megrendezésre. Az első alkalmat 2002 szeptemberre tervezzük. Egy rendezvény idotartalma várhatólag 3-4 óra lesz. A rendezvények tematikáját Bélády László határozza meg a helyi szervezők közreműködésével.

A rendezvények első részében Bélády László áttekintést ad az aktuális témáról, majd pedig a terület vezető szakemberének előadásán keresztül a résztvevőknek alkalmuk nyílik a fontos eredmények és problémák megismerésére. A rendezvényeket tudományos viták illetve gyakorlati bemutatók teszik teljessé. A külföldi előadások angol nyelven kerülnek ismertetésre, a magyar előadók pedig magyarul adnak elő. A Fórum rendezvényei ingyenesek.

Vissza